Издирването на самолета, с който е пътувал новопривлеченият футболист на "Кардиф" Емилиано Сала, е подновено тази сутрин, съобщава AFP. Във вторник вечерта беше съобщено за намерени предмети, но липсваше информация те да са от машината.

На борда на малкия самолет Piper PA-46 Malibu са били аржентинският нападател и пилотът. Самолетът изчезнал от радарите в понеделник около 20.30 ч. вечерта на 20-ина километра северно от остров Гърнзи в Ламанша. Играчът пътувал от Нант за Кардиф, където на следващия ден трябвало да участва в първа тренировка с новия си отбор.

В издирването са се включили два самолета, посочват властите, цитирани от AFP. Те са насочили усилията си към район, в който е най-вероятно да намерят следи въз основа на направен анализ.

Във вторник търсенето продължи 15 часа и е покрило 3000 кв км. Полицията в Гърнзи съобщи, че са намерени "няколко плаващи обекта във водата". "Не открихме следи от хората на борда. Ако са кацнали във водата, възможността да са оцелели, за съжаление, са малки", посочиха от полицията.

Аржентинските медии разпространиха гласово съобщение, което Сала е изпратил в WhatsApp до близките си. В него той казва, че пътува за Кардиф в самолет, "който изглежда, че ще се разпадне на части". Футболистът говори, че му предстои първа тренировка с новия отбор на следващия ден.

"Ако до час и половина нямате новини от мен, не знам дали ще изпратят някой да ме търси, защото не могат да ме намерят. Татко, страх ме е", завършва Сала.

От 2015 г. досега нападателят игра за френския "Нант". Състезаващият се във Висшата лига "Кардиф" го привлече в рекорден за клуба трансфер за 17 млн. евро.

Дневник