Майкъл Гандолфини, синът на покойния актьор Джеймс Гандолфини, ще изпълни ролята на Тони Сопрано във филма The Many Saints of Newark, който ще разказва предисторията на събитията от известния телевизионен сериал на HBO "Семейство Сопрано", съобщи "Варайъти".

Негов режисьор ще бъде Алън Тейлър, а в актьорския състав влизат още Кори Стол, Били Магнусен, Джон Бернтал, Алесандро Нивола и Вера Фармига. Събитията във филма ще се развиват около бунтовете в Нюарк през юли 1967 г., когато враждата между афроамериканците и итало-американците става смъртоносна и 26 души загиват, а стотици са ранени по време на злощастните събития в най-големия град на щата Ню Джърси.

Съавтор на сценария е създателят на сериала Дейвид Чейс, който работи по текста за филма заедно с продуцента Лорънс Конър.

Все още няма подробности за сюжета. Знае се, че освен Тони Сопрано ще се появят и някои други герои от сериала.

Джеймс Гандолфини изиграва за първи път ролята на Тони Сопрано през 1999 г. Сериалът прави общо шест сезона, като изследва събитията около измисления главатар на базираното в Ню Джърси криминално семейство и започва с опитите му да посещава психиатър, за да се справи с паник атаките, които получава. Ролята му носи три награди "Еми", един "Златен глобус" и три отличия от Гилдията на филмовите актьори. Актьорът умира през 2013 г. на 51 години.

Дневник