Състезателите на шахматен клуб „Шумен 2005“ ще се преместят от залата в Младежкия дом в сградата, където досега се помещаваше Обединения детски комплекс /ОДК/. Това ще стане, ако Общинският съвет одобри предложението на кмета, къщата на ул. „Панайот Волов“ да бъде предоставена под наем на шахматния клуб за пет години.

Искането за преместване е дошло от УС на ШК „Шумен 2005“, става ясно от докладната записка от кмета. В новата сграда членовете на клуба имат намерение да изградят база със съвременно оборудвани тренировъчни помещения; специализирана библиотека с компютри и дигитални уреди; зали за презентация, събирания и турнири; и отворен кът за посетители.

За да ползва помещенията, в следващите 4 години клубът трябва да направи инвестиции в размер на 85 000 лв., от които 5 000 лв. за облагородяване на външното пространство, а останалите 4 години - по 20 000 годишно за вътрешен ремонт и реновиране.

Сградата на ул. „П. Волов“ не се ползва от школниците от ОДК от август месец миналата година  и към момента е свободна. И според администрацията, и според шахматния клуб, тя е подходяща и може да се превърне в Шахматен център.

В докладната записка е посочено, че ШК „Шумен 2005“ ползва залата в Младежкия дом от 2005 г., като е имал право на това до 2008-ма. След като помещението бъде освободено от шахматистите, то ще бъде предоставено за дейност на младежки организации в града.

ШУМ.БГ