Бившият главен скаут на "Левски" Кирил Вангелов говори за проблемите в клуба, като изтъкна, че голяма част от несполучливите трансфери се дължат на лоши управленски решения и на липса на пари. Той беше освободен преди ден от новия изпълнителен директор Павел Колев и се завърна в София.
На Вангелов му било казано, че новото ръководство иска да работи с нови хора. Раздялата с него е част от серията промени, включващи назначението на Колев и треньорската смяна, при която Георги Дерменджиев зае мястото на Славиша Стоянович.
Вангелов смята, че несправедливо е обвиняван за привличането на некачествени вратари. "Никога в живота си не съм гледал вратари. Вратарите си имат съвсем друга специфика и това си е задължение на треньорите на вратарите - те си ги тренират, те си ги избират", посочи той.
"За другите трансфери - някои от тях бяха клубна политика. Докато в "Левски" продължава треньорът да избира играчите, а не спортен директор или скаути, винаги ще има тези проблеми с текучество. Защото всеки треньор има различно виждане", заяви освободеният скаут. Според него треньорът трябва да посочва постовете, на които иска играчи, и те да бъдат избирани и осигурявани. Вангелов каза, че Колев споделя мнението му по този въпрос.
"Без мое съгласие дойдоха Ривалдиньо, Белаид и (Луан) Виана. Ако не беше дошъл Виана, щеше да си тръгне Паулиньо без пари", обясни той.
Вангелов върна лентата назад и обясни, че финансовата криза в клуба е допринесла за това играчи да бъдат привличани, без дори да са наблюдавани. "Всички обвиняваха Гонзо (бившия треньор и спортен директор Георги Иванов) защо взима играчи, без да ги гледа на живо. Но в касата нямаше нито един лев, как да отиде някой да гледа."

Той добави, че трансферът на Мартин Райнов не е осъществен, защото играчът е поискал заплата, с която би могъл да бъде взет футболист от елита на Франция. По думите му би било трудно "Левски" да гради отбор от български играчи заради липсата на качествени футболисти в школите, извън тези на ЦСКА, "Лудогорец" и "Славия", от които според него "Левски" няма как да привлече никого.

Вангелов изрази несъгласие и с треньорската смяна. "Това нещо не се прави по този начин и в този момент." И добави: "Всички тъпотии в "Левски" бяха направени при Делио Роси."

Дневник