Общо 32 английски клуба от Висшата лига и Английската футболна лига се включват в програма, която цели да намали повторните провинения на затворниците в Англия. Идеята е клубовете да работят със затворите в своя район, като ще организират курсове за треньори и стюарди.

Целта е на затворниците да се предостави възможност за нов път в живота. Също така да се намали процентът на затворниците, които след освобождаването им извършват нови престъпления.

Бившият заместник изпълнителен директор на "Арсенал" Дейвид Дийн, който е основател на проекта, заяви, че той се радва на огромен интерес и ентусиазъм от всички страни, които ще вземат участие в него.

"Признание за проекта е, че толкова голям брой клубове дадоха съгласието си да участват в него. Заедно ще се опитаме да намерим решение на един сложен проблем в обществото", заяви той.

Семинари за обучение за съдийство също са включени в програмата на кампанията. Първите такива ще започнат през втората четвърт на 2019 г. Дийн обяви, че разговаря с още клубове, които имат интерес.

Част от клубовете от Висшата лига, които вече са потвърдили участието си, са "Арсенал", "Челси", "Ливърпул", "Манчестър сити" и "Тотнъм". "Астън вила", "Лийдс юнайтед" и "Стоук сити" пък са сред клубовете от по-долните нива на английския футбол, които ще участват.

Дневник