"Севиля" направи голяма крачка към отстраняването на носителя на Купата на краля "Барселона". Андалусийци спечелиха с 2:0 на стадион "Рамон Санчес Писхуан" в първа среща от четвъртфиналите на турнира.

След нулево първо полувреме Пабло Сарабия откри резултата в 58-ата минута. 18 минути по-късно Уисам бен Йедер вкара втори гол и осигури солиден аванс на своя отбор преди реванша на "Камп ноу".

В отсъствието на Лионел Меси, който остана извън групата, и Луис Суарес, Филипе Коутиньо и Жорди Алба, които седнаха на резервната скамейка, "Барселона" изигра слаб мач и се озова на прага на отпадането.

Уругвайският нападател и бразилският халф се появиха в 63-ата минута, но не успяха да помогнат на испанския шампион да постигне по-добър резултат.

Взетият под наем от "Сасуоло" Кевин-Принс Боатенг започна на върха на атаката на "Барселона", подкрепян от Малком и Карлес Алена.

Останалите в стартовия състав на Ернесто Валверде бяха Яспер Силесен, Нелсон Семедо, Клеман Ленгле, Жерар Пике, Сержи Роберто, Артур, Иван Ракитич и Артуро Видал.

Двата отбора започнаха предпазливо и трябваше да мине повече от четвърт час, преди да се стигне до първия удар в мача. Отправи го Ракитич и беше доста неточен. Едва в края на полувремето се стигна до няколко по напрегнати ситуации, но Видал и Бен Йедер не се възползваха след разочароващи удари.

Три минути преди края на полувремето "Барселона" създаде най-добрата възможност за гол преди почивката. Артур беше изведен от Малком, преодоля вратаря, но не уцели опразнената врата.

Две минути по-късно и "Севиля" имаше отличен шанс за гол, но Бен Йедер не успя да преодолее Силесен, излязъл очи в очи с холандския вратар.

Десет минути след почивката домакините пропиляха още една добра възможност, но в 58-ата минута стигнаха до гол. Промес напредна отляво и центрира, а топката стигна до далечната греда, където Сарабия отбеляза с хубав удар.

"Барселона" опита да реагира, но получи второ попадение в 76-ата минута. Силва задържа добре между няколко играчи и комбинира с Евер Банега, който пусна чудесен пас за Бен Йедер и френският нападател отбеляза отблизо с шпагат.

В оставащите минути гостите натиснаха в търсене на по-добър резултат, но създадоха твърде малко пред вратата на "Севиля". Най-близо до гол беше Пике след центриране от корнер, но ударът му с глава премина встрани от страничния стълб.

Дневник