Капитанът на националния отбор Ивелин Попов подписа с руския "Ростов", обявиха от клуба. Съставът от Премиер лигата привлича атакуващия халф като свободен агент, след като в началото на 2019 г. Попов разтрогна договора си със "Спартак" (Москва).

"Приветстваме Ивелин с добре дошъл и му желаем много успехи с жълто-синята фланелка", написаха на официалния си сайт от "Ростов".

Договорът на българския национал е за две години и половина. Той ще се присъедини към новите си съотборници за подготвителен лагер в катарската столица Доха.

"Ростов" заема седмо място в Премиер лигата по време на зимната пауза след 17 кръга. Тимът има 24 точки, като се намира на четири от зона Лига Европа. Треньор на състава е Валерий Карпин.

Попов е второто ново име за зимата, след като наскоро с "Ростов" подписа и финландецът Роман Ерьоменко.

За българския футболист това е четвърти клуб в Русия. Той премина в страната през 2012 г., когато беше купен от "Кубан" (Краснодар). През 2015 г. "Спартак" го привлече, а през 2018 г. игра за кратко под наем в "Рубин" (Казан).

Със "Спартак" Попов спечели титлата и Суперкупата на Русия. За отбора Попов има 97 мача и девет гола. Той също коментира трансфера си във "Фейсбук": "Много съм щастлив, че избрах "Ростов"! Вярвам, че ще имаме много щастливи мигове."

Дневник