Звездата на световния футбол Лионел Меси е готов да се завърне в аржентинския национален отбор, твърди Goal.com. Според информацията това ще стане за приятелската среща с Венецуела на 22 март.

Меси не е играл за небесносините след загубата с 3:4 срещу Франция в осминафиналите на световното първенство. Годината е важна, тъй като предстои Копа Америка.

Нападателят често е поставян под голямо напрежение заради високите очаквания в родината си. Той има четири загубени големи финала с Аржентина - от световното през 2014 г., както и три в Копа Америка (2007, 2015 и 2016 г.).

През лятото на 2016 г. Меси обяви, че повече няма да играе за Аржентина. Думите му дойдоха след загубения финал срещу Чили в Копа Америка, в който той пропусна дузпа. След това той все пак игра срещу Уругвай в квалификацията за световното в Русия през 2018 г. и вкара победния гол за 1:0.

Меси има 128 мача за националния отбор. По този показател той изостава зад Хавиер Масчерано (147) и Хавиер Санети (143). Нападателят на "Барселона" е най-резултатният футболист на Аржентина с 65 гола.

Дневник