Престоят на френската футболна легенда Тиери Анри като треньор на "Монако" е на път да продължи по-кратко от четири месеца. В сряда вечер фуболният клуб от княжеството обяви, че отстранява наставника, замразявайки неговите правомощия.

В съобщение на официалния сайт "Монако" обяснява, че го отстранява от първия тим с незабавен ефект, докато бъде взето финално решение. От петък тренировките на тима ще води Франк Паси.

Засега Анри остава на работа в клуба, като договорът му не е прекратен. Той обаче няма да води първия тим, докато се чака окончателно решение на ръководството.

Анри беше назначен на 13 октомври, като за пръв път той е старши треньор. Французинът имаше опит като помощник треньор в националния тим на Белгия.

Легендарният нападател води "Монако" в 20 мача, в които записа пет победи, четири равенства и загуби 11 пъти. Головата разлика в този период е 23:43.

Монегаските се намират на предпоследното 19-о място в Лига 1, като имат само 15 точки. Последният "Гингам" е с точка по-малко. "Монако" е в серия от четири мача без победа.

Дневник