Спира се строителството до "Шофьорския плаж" в близост до местността Алепу, каза днес началникът на Дирекцията за национален строителен контрол Иван Несторов. Това е един от няколко спорни строежа, който започнаха по черноморското крайбрежие тази година.

След общественото недоволство премиерът Бойко Борисов нареди на Несторов да направи проверки по сигналите както в района на Алепу, така и край къмпингите "Градина", и "Арапя".

Строителството се спира реално от понеделник, когато експерти от държавния строителен надзор ще извършат нов оглед, каза началникът Иван Несторов, цитиран от БНР. По думите му дейностите там се спират, тъй като не са спазени всички разпоредби.

Строителството е трябвало да се извърши на два етапа. Първият включва изграждането на брегоукрепително съоръжение. Едва след това е трябвало да се премине към същинското построяване на сградите, при това след проверка на контролните органи. "Дори и с просто око се вижда, че вече е започнало строителството на една от сградите", посочи Несторов.

Според инвеститорите в момента се строи единствено брегоукрепителното съоръжение. Те ще оспорват решението на ДНСК в съда. По-рано днес кметът на Созопол Панайот Рейзи каза, че всичко със строежа е законно. Той добави, че проектът е съгласуван с Министерството на околната среда и водите.

Дневник