„Левски" записа загуба в първия си мач под ръководството на новия треньор Георги Дерменджиев. Тимът отстъпи с 0:1 на китайския "Хенан" в контрола, играна в кипърския град Ларнака.

Единственото попадение отбеляза Кристиян Басогог в 25-ата минута.

Това беше втора контрола за сините по време на зимния лагер. Първата среща беше срещу УФА, в която "Левски" направи 1:1 с вече бившия си треньор Славиша Стоянович. В "Хенан" е бившият нападател на ЦСКА Фернандо Каранга, но бразилецът не се появи на терена.

Дерменджиев използва два различни състава в двете полувремена срещу 12-ия от миналия сезон в китайската Суперлига. Единствено вратарят Николай Михайлов и централният защитник на проби Магнар Йодегард останаха на терена до 60-ата минута.

В първите минути футболистите на "Хенан" имаха няколко добри възможности, като най-опасната ситуация завърши с удар отляво, но топката премина край вратата на Михайлов. "Левски" отправи първия си точен удар в 16-ата минута, но той дойде след рикошет при изстрел на Давиде Мариани.

Малко по-късно и Габриел Обертан опита късмета си, но не уцели вратата.

В 25-ата минута "Хенан" откри след груба грешка на сините. Басогог беше изведен през центъра на терена, като Давид Яблонски закъсня да го блокира. Камерунецът излезе сам срещу Николай Михайлов и без проблем го преодоля – 0:1.

До края на първата част не се случи нищо по-опасно пред една от двете врати.

След почивката Дерменджиев направи девет промени и на терена влязоха много от младите играчи на сините. Това доведе до доста грешки при изнасянето на топката, а в 48-ата минута китайците бяха близо до отбелязване на нов гол.

В 65-ата минута защитата на "Левски" отново имаше работа. Топката беше загубена лесно в центъра, а при опит да я изчисти резервният вратар Петър Иванов не се намеси убедително, но имаше късмет, че нападател на "Хенан" избяга встрани и се затвори сам.

Следващата контролна среща на "Левски" е на 30 януари срещу полския "Висла" (Плоцк). До края на лагера в Кипър сините ще играят още с "Урал" (2 февруари), "Судува" (5 февруари) и "Чукарички" (8 февруари).

Дневник