Името на Влади Калинов - ръководител на дирекция "Общински строителен надзор" в Столичната община, се появява в запис от разговор между основния свидетел по делото за подкуп срещу кмета на "Младост" Десислава Иванчева и посредника Петко Дюлгеров. В разговора свидетелят Ваклин прави аналогия с искания му подкуп от Иванчева с подобен случай с Влади Калинов, пише "Капитал" в днешния си брой.

Разговорът между Ваклин и Дюлгеров е от март, когато те се срещат в кафене на ул. "Пиротска". Според материалите по делото, цитирани от "Капитал", Ваклин е бил оборудван с микрофон и камера, с които се записват срещите му от февруари до ареста на Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров през април.

В частта от разговора, цитирана от седмичника, строителният предприемач Александър Ваклин започва темата за "Иванчева" с въпроса: "Кво ще я правим тази нашата кметица?". След въпрос от Дюлгеров дали е "мислил по въпроса", Ваклин отговаря, като започва с "това, което е поискала Иванчева" и след диалог между двамата за разгърната застроена площ на неназован строеж заключва:

Ваклин: Това, което Иванчева поискала, е много. Честно.
Дюлгеров: Непосилно е. И аз съм съгласен. Дай ще го редуцираме.
Ваклин: Защото случвало ми се е с Калинов.
Дюлгеров: Да, Владо.
Ваклин: Да. Случвало ми се е с него, надзора казва - толкова, така. Аз, нaли, седя пред кабинета.
Дюлгерво: К’во да правиш, да.
Ваклин: Надзора излиза вика - иска е толкова. О’кей, добре, щом толко иска. Той взима и после и на следващата седмица.
Дюлгеров: Все едно (не се разбира).
Ваклин: Все едно, все едно не съм.
Дюлгеров: (не се разбира).

Влади Калинов отказа да коментира въпроса пред "Дневник", като изказа мнение, че медиата не бива да разполага с документи по делото. Влади Калинов е ръководител на дирекция "Общински строителен контрол" от 2006 г. През 2015 г. той беше финалист, заедно със Здравко Здравков в конкурса за главен архитект на София, който загуби.

Дневник