Манчестър юнайтед" продължи безупречната си серия под ръководството на Оле Гунар Солскяр с победа срещу "Арсенал". Воденият от норвежеца отбор спечели с 3:1 гостуването си на "Емиратс" и се класира за осминафиналите в Купата на Англия.

Това беше осмата победа от осем мача за "Юнайтед" след смяната на Жозе Моуриньо и идването на Солскяр.

Алексис Санчес и Джеси Лингард дадоха добра преднина на отбора си с два бързи гола. В добавеното време на първата част Пиер Емерик Обамеянг намали, но това беше недостатъчно за "Арсенал". В края на срещата Антони Марсиал се разписа за трети път след хубава атака.

Мачът беше вълнуващ, напрегнат и наситен с много единоборства. Страстите в края на двубоя доведоха и до десетминутно добавено време. В него "Арсенал" не съумя да сътвори нищо опасно, за да върне интригата.

Срещата започна спокойно, като дълго двата отбора не успяваха да създадат възможности. В 21-ата минута Унай Емери беше принуден да направи смяна заради травма, която Сократис Папастатопулос получи и в игра се появи Шкодран Мустафи.

Десет минути по-късно "Манчестър юнайтед" поведе чрез Санчес. Ромелу Лукаку изведе чилиеца зад защитата, бившият нападател на "Арсенал" пое, излъга Петър Чех и от малък ъгъл вкара.

Само две минути по-късно гостите нанесоха удар и удвоиха. При много добре развита бърза атака Лукаку получи и пусна в наказателното поле, където Лингард стреля точно в долния ляв ъгъл.

"Арсенал" съумя да намали в последните секунди на първата част. Тогава лондончани се възползваха от недобраха организация в отбраната на съперника и непокритият Обамеянг засече отблизо подаване на Александър Лаказет.

В началото на втората част "Арсенал" пропусна да изравни. Арън Рамзи стреля, но Серхио Ромеро спаси вратата си и топката излезе в ъглов удар. Последваха минути, в които отново нямаше чисти положения пред двете врати.

В 73-ата минута Лаказет стреля, но нямаше успех. "Юнайтед" стигна до ценния трети гол в 82-ата минута, когато направи много добра бърза атака. Тогава Пол Погба пое топката в средата на половината на своя отбор и пробяга с топката огромно разстояние, без да бъде пресрещнат, стреля и Чех спаси. Марсиал обаче стигна до топката и я вкара.

В оставащото време играта се изнерви, имаше няколко спречквания, а "Юнайтед" не позволи на съперника си да създаде положения за гол.

Дневник