Португалецът Леонардо Жардим се завръща в "Монако", обявиха от клуба. Треньорът отново поема тима от княжеството, след като заменя на поста Тиери Анри. Французинът беше освободен след слабото представяне на "Монако" още от назначаването си. В четвъртък вечер от клуба обявиха, че ограничават правомощията на Анри до взимане на крайно решение за бъдещето му.

Още тогава медиите във Франция обявиха, че причината е била незавършени преговори с Жардим. След съгласието на португалеца да се завърне в тима Анри официално беше освободен.

Жардим беше начело на "Монако" между 2014 и 2018 г. Той изведе монегаските до титлата в Лига 1 през сезон 2016-17, когато беше прекъсната доминацията на ПСЖ. В 233 мача начело на тима Жардим има 127 победи, 51 равенства и 55 победи.

Под негово ръководство бяха наложени много млади футболисти, които впоследствие "Монако" продаде на някои от най-големите клубове в Европа. Освен това тимът играеше атрактивен футбол.


Договорът на португалеца е за две години и половина.

"Клубът ни минава през труден период, за който поемам пълна отговорност. През лятото се разделихме с важни и много опитни играчи. Освобождаването на Леонардо Жардим също беше необмислен ход. След това дойдоха още проблеми. Вярваме, че връщането му е най-доброто решение", обяви вицепрезидентът на клуба Вадим Василиев.

Той добави, че "Монако" благодари на Тиери Анри. "Той е легенда на световния футбол, но може би попадна при нас в неправилния момент. Прекалено многото контузии, както и напрежението не му позволиха максимално бързо да разкрие потенциала си", добави Василиев.

Анри използва социалните мрежи, за да обяви раздялата си с "Монако".

"От първия ден работих с голямо желание и в пълно разбиране с философията на клуба. Благодаря за тази възможност, макар че приключението ми тук беше кратко. Вярвам във всички играчи и съм убеден, че с моя наследник "Монако" ще има по-добра втора половина на сезона", написа Анри.

Анри беше назначен на 13 октомври, като за пръв път той е старши треньор. Французинът имаше опит като помощник треньор в националния тим на Белгия.

Легендарният нападател води "Монако" в 20 мача, в които записа пет победи, четири равенства и загуби 11 пъти. Головата разлика в този период е 23:43.

Монегаските се намират на предпоследното 19-о място в Лига 1, като имат само 15 точки. Последният "Гингам" е с точка по-малко. "Монако" е в серия от четири мача без победа.

Дневник