Властите в Индия започнаха мащабна операция по преместването на 300 крокодила, които живеят в езеро, разположено до най-високата статуя в света. Дислоцирането на влечугите се налага, за да може в езерото да кацат самолети с туристи, съобщава Би Би Си.

Някои от крокодилите са с дължина от около 3 метра. Те се примамват в метални клетки, с които ще бъдат превозени в друг воден басейн в западния щат Гуджарат. Еколози обаче се противопоставят на този план.
 

182-метровата статуя на бореца за независимост Сардар Пател беше официално открита през октомври миналата година. Монументът се намира на около 200 километра от столицата и най-голям град в щата Гуджарат Ахмедабад и бързо се превърна в популярна туристическа атракция.

До мястото обаче не стигат влакове и повечето желаещи да видят монумента, станал известен като „Статуята на обединението“, трябва да използват автобуси. Заради лошата инфраструктура и сигурността на хората властите решиха да използват чартърни полети, които да кацат в разположеното наблизо езеро, когато то бъде прочистено от крокодилите.

Дарик