"Реал" (Мадрид) се върна на третото място в Ла Лига след победа с 4:2 като гост на "Еспаньол". Европейският и световен клубен шампион записа най-резултатният си мач в испанското първенство от ноември насам и скъси изоставането си до лидера "Барселона" на десет точки.

Карим Бензема се разписа два пъти, а капитанът Серхио Рамос и Гарет Бейл добавиха по едно попадение за победата на "Реал". Централният защитник отбеляза 50-ия си гол с глава, а уелсецът - гол №100 за отбора във всички турнири.

Тимът на Сантяго Солари доигра мача с човек по-малко, след като Рафаел Варан получи директен червен картон. Това обаче се случи при резултат 4:1 и не застраши победата на гостите.

За последно "Реал" отбеляза четири гола в Лига на 12 ноември, когато спечели с 4:2 като гост на "Селта" (Виго). Другите две шампионатни срещи, в които мадридчани се разписаха четири пъти, бяха победите с 4:1 срещу "Жирона" и "Леганес" във втория и третия кръг.

"Реал" записа трети пореден успех в първенството и общо 12-и след 21 кръга. Тимът на Солари събра 39 точки, като изпревари "Севиля" с три и се доближиха на пет от градския съперник "Атлетико".

"Барселона" е начело с 49, след като по-рано днес взе трудна победа срещу "Жирона".

"Реал" поведе срещу "Еспаньол" след по-малко от четири минути игра. Модрич нахлу в наказателното поле и стреля, вратарят Диего Лопес спаси, но Бензема направи добавка отблизо.

В 15-ата минута гостете стигнаха до второ попадение, а Модрич отново беше с основна заслуга. Носителят на "Златната топка" центрира отдясно след корнер и намери Рамос, който отбеляза красив гол с глава.

В средата на първото полувреме "Еспаньол" намали изоставането си. "Реал" не успя да изчисти добре центриране от корнер, след коет стигна се до разбъркване в наказателното поле. Топката стигна до Лео Баптиста, който се разписа със силен шут под гредата.

"Реал" си върна аванса от два гола в добавеното време на първата част. Бензема опита двойно подаване с Винисиус, което се получи с доза късмет, и фалцов удар с десния крак насочи топката в далечния ъгъл.

В 67-ата минута гостите убиха интригата с четвърто попадение. Бензема задържа топката между няколко бранители на "Еспаньол" и подаде към Лукас Васкес. Той намери влезлия като резерва три минути по-рано Бейл, който се освободи с атрактивен финт и с левия крак не остави шансове на Диего Лопес.

В 72-ата минута Варан беше изгонен със спорен червен картон за нарушение срещу Серхио Гарсия, който се откъсваше сам срещу Тибо Куртоа. Девет минути преди края на редовното време "Еспаньол" върна един гол чрез Роберто Розалес.

Дневник