Издирваният от "Интерпол" син на Миньо Стайков - Стайко, е в "Пирогов", след като е потърсил помощ в болницата, съобщи БНР. При постъпването си той обявил, че е бил отвлечен и пребит. МВР проверява случая.

Стайко Стайков се издирва от септември като част от организираната престъпна група за данъчни престъпления, пране на пари, продажба на акцизни стоки без бандерол и злоупотреби с евросредства.

Миню Стайков и още десет души бяха задържани в началото на септември при акция на спецпрокуратурата във "Винпром Карнобат", "СИС индустрийс" и "Топаз мел". Към момента са повдигнати обвинения на осем души, трима от които все още се издирват. Сред тях е синът на Стайко Стайков.

Обвиненията са, че групата е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и ги е разпространявала на черния пазар. Освен това са обвинени за данъчни престъпления и пране на пари.

Преди малко повече от месец апелативният спецсъд наложи запори и възбрани на множество имоти, сметки и дружествени дялове на Миню Стайков. Той остава в ареста, въпреки че според защитата му в края на октомври е прекарал инсулт.

Дневник