Нивото на заболелите от грип и ОРЗ продължава да е в епидемични стойности, показва ежедневното наблюдение на заразната заболеваемост, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Шумен.

От там уведомяват, че остават в сила разпоредените профилактични и противоепидемични мерки - преустановяване на свижданията в лечебните заведения, на женските и детски консултации, провеждането на плановите профилактични имунизации и реимунизации, както и профилактичната дейност.

Профилактични и противоепидемични мерки бяха въведени със заповед на директора на инспекцията на 14 януари т.г. заради регистрираните тогава болни лица, които бяха 244,53 на 10 000 души население.

В съобщението си от РЗИ не уточняват колко са регистрираните случаи на грип през изминалата седмица. От инспекцията препоръчват на хората да ограничат социалните контакти, да избягват събирането с много хора в затворени пространства, болните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат самолечение, при наличие на симптоми за грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа и училище.

ШУМ.БГ