Алваро Мората премина под наем в "Атлетико" (Мадрид), обяви досегашният му клуб "Челси". Испанският нападател ще играе при "дюшекчиите" за срок от 18 месеца до края на сезон 2019-2020. Мората е преминал медицински прегледи в Мадрид в неделя и е подписал с "Атлетико".

"Много съм щастлив, че се присъединявам към отбора, и нямам търпение да играя с екипа на "Атлетико". Ще дам всичко от себе си във всяка тренировка и всеки мач", каза Мората пред сайта на клуба.

Нападателят, който е на 26 години, е бил част от юношеската школа на "дюшекчиите". В младежките си години Мората премина и през "Реал" (Мадрид), където през 2010 г. дебютира в мъжкия футбол. На "Сантяго Бернабеу" нападателят изигра 95 мача и отбеляза 31 гола.

В кариерата си Мората игра още за "Ювентус", а през 2017 г. "Челси" го купи за 66 милиона евро.

При бившия мениджър Антонио Конте испанецът беше основна фигура, но постепенно изгуби титулярното си място. От началото на настоящия сезон Мората има 16 мача и пет гола във Висшата лига.

След привличането на Гонсало Игуаин на "Стамфорд бридж" под наем от "Ювентус" се оказа, че испанецът не попада в плановете на мениджъра Маурицио Сари.

Дневник