ЦСКА записа втора победа по време на зимната си подготовка, след като надви с 2:1 с първенеца на Чехия "Виктория" (Пилзен). Срещата се проведе в Марбея, където червените се готвят за пролетния полусезон в Първа лига. През първите 45 минути инициативата беше за участника в групите на Шампионската лига, но през втората част футболистите на Нестор ел Маестро действаха по-агресивно, обръщайки резултата.

Преди почивката паднаха два гола, като и двата бяха от дузпи. Чехите откриха с точно изпълнение на Жан-Давид Богел, а за ЦСКА изравни Едвин Джеси. През втората част Рафаел Енрике донесе успеха на ЦСКА с хубаво изпълнение.

Треньорът Нестор ел Маестро даде шанс на много играчи да вземат участие в срещата. На терена обаче не се появи Кирил Десподов, за когото се говори, че ще бъде продаден в най-скоро време. Контузия в мача пък получи левият бек Жеферсон, който беше заменен принудително още преди почивката.

През първото полувреме "Виктория" игра по-добре от червените, като с лекота пробиваше в полето на българския тим и създаваше положения. За чешкия тим игра бившият футболист на "Левски" Роман Прохазка.

В 36-ата минута след хубава атака на "Виктория" отляво Богел получи топката около границата на вратарското поле, но беше с гръб към вратата. Божидар Чорбаджийски го повали в опит да му отнеме топката и съдията прецени, че защитникът на ЦСКА е извършил нарушение.

Потърпевшият Богел застана зад топката и с плътен удар в долния ляв ъгъл не остави шансове на Данте Стипица.

След попадението ЦСКА заигра малко по-активно и пренесе играта в предни позиции. В 40-ата минута за пръв път червените застрашиха чешката врата, но няколко нападатели на българския тим се разминаха с хубаво центриране на Станислав Манолев.

Три минути по-късно ЦСКА все пак стигна до гол. Евандро беше задържан в наказателното поле и реферът отсъди втора дузпа. Едвин Джеси се нагърби с нейното изпълнение и хладнокръвно реализира.

След почивката Ел Маестро направи няколко промени, като пусна на терена Мауридес, Тиаго Родригес и Жанио Бикел. Постепенно червените овладяха средата на терена и започнаха да играят с по-голямо самочувствие.

Футболистите на "Виктория" се измориха и в заключителните 20 минути инициативата беше на страната на ЦСКА. В 79-ата минута червените се възползваха и стигнаха до втори гол чрез Рафаел Енрике.

Бразилецът беше оставен свободен отляво и напредна, след което с хубав изстрел преодоля вратаря на "Виктория".

Пет минути преди края на редовното време "Виктория" имаше претенции за дузпа, след като чехите искаха игра с ръка на футболист в червено. Съдията обаче не отсъди трети 11-метров удар.

Победата е втора за ЦСКА в контролите след тази с 1:0 над "Шанхай Шенхуа". Преди това червените загубиха от "Академия Пушкаш" с 1:3 и завършиха 1:1 с "Бохум". ЦСКА удължи лагера си в Марбея, като ще изиграе още две контроли в испанския курорт.

На 31 януари червените срещат друг чешки тим - "Спарта" (Прага). За 2 февруари е планирана проверката срещу "Динамо" (Киев).

Дневник