Арсенал" е предложил размяна на "Интер", която включва Месут Йозил и Иван Перишич, съобщават медиите на Острова. "Артилеристите" са готови да се разделят с плеймейкъра, за да вземат на "Емиратс" хърватското крило.

Тъй като английският тим няма средства да купува футболисти, на този етап се предлага размяна на двамата играчи, които да са със статут на преотстъпени. Според авторитетния италиански журналист Танкреди Палмери обаче "нерадзурите" не са склонни да плащат цялата заплата на Йозил.

Към момента германецът получава 12 милиона евро годишна заплата на "Емиратс".

"Обсъждаме привличането на двама футболисти, но на този етап не мога да коментирам техните имена. Знаете каква е ситуацията при нас", каза мениджърът на "Арсенал" Унай Емери.

Вторият играч, от който "Арсенал" се интересува е Денис Суарес от "Барселона". "Ситуацията при него не се е променила. Това е труден трансфер", беше лаконичен баскът.

"Артилеристите" се намират на пето място във Висшата лига, като има 44 точки и са на три от зона Шампионска лига. Във вторник "Арсенал" приема новака "Кардиф", а Емери обяви, че тимът му се нуждае от задължителна победа.

След двубоя с "Манчестър юнайтед" във ФА къп броят на контузените в състава се увеличи. Централните защитници Сократис Папастатопулос и Лоран Косчелни напуснаха принудително двубоя с "червените дяволи". Гръцкият футболист е с контузия в левия глезен и ще се върне на терена в края на февруари, докато Косчелни е с проблем в челюстта и не е ясно колко ще отсъства.

Задълго извън терена са Ектор Бейерин (скъсана предна връзка), Роб Холдинг и Дани Уелбек.

Дневник