Волейболистът Тодор Алексиев заяви, че е готов да се завърне в националния отбор. Посрещачът на "Олимпиакос" уточни, че би играл за България в квалификацията за олимпийските игри през август, ако бъде повикан от селекционера Силвано Пранди.

"Пранди е най-добрият треньор, с когото съм работил. Разговарях с него и му обещах, че за квалификацията ще помогна, ако има желание", каза Алексиев пред Би Ти Ви.

Опитният състезател обаче уточни, че няма да играе в Лигата на нациите.

Алексиев игра за последно за България на европейското през 2017 г. След това заради беше извън състава, като се смята, че в основата са противоречия със селекционера по това време Пламен Константинов.

Алексиев добави, че би се радвал, ако и Матей Казийски се върне в националния отбор. "Матей, ако се върне, ще имаме голям шанс да се класираме на олимпийски игри. С него започнахме заедно, да завършим още една олимпиада заедно, ще е страхотно", добави той.

Олимпийската квалификация е през август, като съперници на България ще са Бразилия, Египет и Пуерто Рико. Българската федерация е кандидатствала да получи домакинство на турнира.

Дневник