Пари Сен Жермен" привлече централния полузащитник на "Зенит" (Санкт Петербург) Леандро Паредес. 24-годишният аржентинец подписа с френския шампион за четири години и половина.

Според медиите във Франция ПСЖ ще плати 45 милиона евро за Паредес, който има девет мача за националния отбор на Аржентина.

"Много съм горд, че ще играя за ПСЖ. Пред мен се открива фантастична възможност - не само да опозная една нова лига, но и да нося една от най-престижните клубни фланелки в света", каза футболистът при представянето си.

Паредес е юноша на "Бока хуниорс", където направи и първите си стъпки в мъжкия футбол. Той пристигна в Европа в началото на 2014 г., когато беше привлечен от италианския "Киево".

Половин година по-късно полузащитникът подписа с "Рома", където игра до лятото на 2017 г. с един сезон под наем в "Емполи". "Вълците" го продадоха на "Зенит" за 23 милиона евро.

Президентът на ПСЖ Насер ал Хелайфи заяви, че Паредес ще донесе сила и хитрост в полузащитата на отбора.

"Леандро притежава традиционните сили за аржентинския футбол - борбен дух и отлични технически умения. Сигурен съм, че ще се впише бързо в нашия амбициозен и добре организиран отбор, допълни Ал Хелайфи.

ПСЖ има огромен аванс от 13 точки на върха в Лига 1 и е на път да стане шампион на Франция за осми път. Голямата цел пред отбора този сезон е спечелването на Шампионската лига, където предстои сблъсък с "Манчестър юнайтед" в осминафиналите.

Парижани почти сигурно ще бъдат без звездата си Неймар в тези срещи. Бразилецът има фрактура на метатарзална кост на десния крак. Заради същата травма той пропусна последните три месеца на миналия сезон.

Дневник