Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи като интрига заявката на президента Румен Радев да подкрепи бъдещ политически проект. В понеделник държавният глава обяви такава подкрепа, ако новата партията работи за модернизация на България.

След като каза, че БСП не се меси в решенията на президента, Корнелия Нинова обяви, че не вярва Румен Радев да направи партия и не гледа сериозно на това. "Това е част от интригата в политическия живот", каза още лидерът на БСП в отговор на въпрос на журналисти. Според нея това отнема от авторитета му на президент.

Корнелия Нинова повтори тезата си, че предсрочни парламентарни избори са неизбежни и неотложни. На въпрос на "Дневник" как тълкува изявлението на президента, че ако и след нови избори се формира безпринципна коалиция, това ще е последното раздаване на картите в сегашната система, тя обяви, че не може да има програмно правителство, а коалиция между ГЕРБ и БСП би било краят на демокрацията. На въпрос дали Радев намеква за президентска република, тя обяви, че БСП е за парламентарна.

Цитирайки изказвания на Радев от предизборната му кампания и от пресконференцията му в понеделник, Нинова го определи като "последователен, съдържателен и перспективен".

Дневник