Григор Димитров няма да участва на турнира от сериите АТП 500 в Ротердам заради контузия. Това е съобщил мениджъра на тенисиста Георги Стоименов, цитиран от Tenniskafe.com.

Димитров е с контузия в рамото, като става въпрос за възпаление на сухожилие. По време на Australian Open българинът игра с превръзка на дясното рамо, която се виждаше под екипа му. В нито една от срещите обаче Димитров не се оплака от травма, нито поиска медицинска помощ.

Надпреварата в Холандия беше следващата в календара на Димитров след Откритото първенство на Австралия. В Мелбърн бившият №3 в света отпадна на осминафинал от Франсис Тиафо след 5:7, 6:7 (6), 7:6 (1), 5:7.

През миналата година Димитров стигна до финал в Ротердам, където обаче беше победен от Роджър Федерер с 2:6, 2:6 за едва 55 минути. Това беше и единственият финал, който българинът игра през 2018 г.

След Australian Open българинът падна до 24-ото място в световната ранглиста. След като няма да играе в Ротердам, той ще загуби още от актива си. Надпреварата е от категория АТП 500, а финалистът в нея печели 300 точки за ранглистата.

Дневник