Часове след критиките на Асоциацията на промотърите във Формула 1 (FOPA) към собственика на спорта "Либърти медия" една от надпреварите в календара се обяви в подкрепа на ръководството. Промотърът на Гран при на Русия Сергей Воробьов коментира, че се дистанцира от разпространената позиция на голяма част от членовете във FOPA.

След среща в Лондон на промотърите беше обявено, че 16 от тях не са доволни от начина, по който "Либърти медия" води спорта.

Пред "Ройтерс" Воробьов съобщи, че е присъствал на срещата в Кралския автомобилен клуб (RAC) в Лондон, но не споделя вижданията на останалите присъстващи и се разграничава от разпространената позиция.

"Всички въпроси, които са посочени в това изявление, са или разрешени, или се работи по тях в текущата дискусия с "Либърти". Не вярвам, че този подход на FOPA е конструктивен, и очаквам в скоро време и други промотъри да се дистанцират", каза Воробьов.

На срещата в Лондон "Либърти медия" е била представлявана от Чейс Кери и спортния директор Рос Браун. И двамата обаче отказаха да коментират.

Дневник