Манчестър сити" може да стане шампион за втора поредна година дори ако "Ливърпул" се откъсне на върха тази вечер, заяви мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола. Думите му дойдоха след обрата, който отборът му допусна при 1:2 срещу "Нюкасъл".

Загубата дойде в юбилейния стотен мач за Гуардиола начело на "Сити" във Висшата лига. След нея "гражданите" остават на четири точки зад "Ливърпул", който тази вечер приема "Лестър".

"Това са много точки, но в същото време още сме януари, а не април или май. Имаме много мачове и всичко може да стане", заяви Гуардиола.

"Много отбори се борят за различни неща - за Висшата лига, Лига Европа, Шампионската лига, и във всеки мач трябва да даваме най-доброто, за да успяваме. Ще опитваме и няма да се предаваме", продължи той.

Гуардиола защити играчите си и заяви, че те могат да се справят с напрежението в надпреварата за титлата. "Обичам тези футболисти. Те ми донесоха целия престиж, който имам в Англия. Тук сме, за да им помогнем. Знам как се чувстват сега и аз съм зад тях, близо до тях. Те са невероятен отбор. Понякога се получава така."

Според него в основата на загубата е, че полузащитата на "Манчестър сити" не е действала достатъчно агресивно.

Дневник