Полузащитникът на "Левски" Габриел Обертан сам е поискал да си тръгне от клуба, обяви треньорът Георги Дерменджиев. Французинът вече е в Турция, където се очаква да подпише с местния "Ерзурумспор".

"Това си е лично негово мнение и на мениджъра му. Това е негово желание. Той е бил основен футболист в "Левски"), има мачове, които е изиграл добре. Вървим напред и ще опитаме да компенсираме", каза Дерменджиев пред "Дарик" след загубата с 1:2 от "Висла" (Плоцк).

Треньорът отказа да говори по темата за евентуалното привличане на Валери Божинов. Но заяви: "В "Левски" ще играят футболисти, които ние одобрим - аз, като треньор, и ръководството. И тези, които искат да играят в "Левски".

Според авторитетния transfermarkt.de "Левски" ще получи 1 млн. евро от трансфера на Обертан.

Дерменджиев видя положителните страни в мача с "Висла". "Отборът малко от малко добива облика, който аз искам, въпреки че е загуба и някой може да си мисли, че говоря празни приказки. Мисля, че ще се стабилизират нещата", посочи той.

Специалистът добави, че "може да има определени притеснения" заради представянето на отбора в нападение. и добави, че "футболистите трябва да са поне на 90% подготвени за първите мачове".

Дневник