Носителят на Купата на Италия за последните четири години "Ювентус" беше отстранен от турнира. "Бианконерите" допуснаха тежка загуба с 0:3 в гостуването си на "Аталанта" в среща от четвъртфиналите.

Тимъти Кастан даде преднина на домакините, а след това два гола вкара Дуван Сапата.

"Аталанта" ще спори с "Фиорентина" в полуфиналите. "Виолетовите" нанесоха исторически удар срещу "Рома", като спечелиха със 7:1.

В другия полуфинал "Милан" очаква победителя от двубоя между "Лацио" и "Интер".

Във втори пореден мач "Ювентус" пропиля първото полувреме, като не създаде нито едно добро положение. "Аталанта", от своя страна, улови възможностите си и взе добра преднина. За разлика от двубоя с "Лацио" в Серия А, сега шампионите не можаха да направят обрат.

Това е първата загуба за "Ювентус" в италианския футбол за последните две години. Предишната беше с 2:3 срещу "Наполи".

"Аталанта" нанесе удара си в последните минути на първата част. В 37-ата Кастан се пребори за топката пред наказателното поле, напредна и с удар в долния ляв ъгъл даде преднина на отбора си.

Две по-късно Сапата овладя много добре пред наказателното поле, завъртя се и удвои. В края на мача колумбиецът се възползва от слабо връщане към Войчех Шчесни и вкара третия гол.

Победата на "Фиорентина" е най-гръмкият триумф на даден отбор във фаза след осминафиналите в Купата на Италия от 60 години насам.

Федерико Киеза вката три гола за "Фиорентина". В 72-ата минута при 0:4 Един Джеко беше изгонен след директен червен картон, след като наплю съдията.

Дневник