Носителят на Купата на краля за последните четири години "Барселона" продължава похода си към пето поредно отличие, като стигна до полуфиналите. Каталунците надвиха "Севиля" с 6:1 в атрактивен сблъсък, наваксвайки пасив от два гола след първата среща. С общ резултат 6:3 след двата мача каталунците се класират сред четирите най-добри.

Филипе Коутиньо на два пъти, Иван Ракитич, Сержи Роберто, Лионел Меси и Луис Суарес бяха точни за "Барселона", а за гостите от Андалусия се разписа Гилерме Арана. Голяма роля изигра и вратарят Яспер Силесен, който се представи отлично, а преди почивката отрази и дузпа.

След поражението с 0:2 в първата среща на "Рамон Санчес Писхуан" каталунците бяха изправени до стената. Треньорът Ернесто Валверде заложи на всичко най-добро, като Лионел Меси и Луис Суарес започнаха в титулярния състав.

Каталунците се присъединяват "Валенсия" и "Бетис", които вече се класираха на полуфиналите. "Прилепите" отстраниха "Хетафе" с общ резултат 3:2, а "Бетис" надви "Еспаньол" с 4:2 след продължения (две равенства по 1:1 в срещите).

Последният четвъртфинал в четвъртък противопоставя "Реал" (Мадрид) и "Жирона", като белите водят с 4:2.

Едва 13 минути бяха нужни на домакините, за да открият, като това се случи от дузпа. Меси беше съборен в наказателното поле, а Филипе Коутиньо с хубаво изпълнение се разписа.

Ранният гол обаче "събуди" андалусийците и те се впуснаха в атаки. Изненадващо "Севиля" притисна каталунците и като по чудо не изравни. Вратарят Яспер Силесен се намеси решително при ефектен удар с пета на Андре Силва и предотврати сигурен гол.

В 27-ата минута отново Силесен беше в центъра на събитията. Той спаси дузпа на Евер Банега. Изстрелът от 11-те метра беше отсъден за фаул на Жерар Пике срещу Роке Меса. В ситуацията останаха съмнения за засада, но след преглед на видеповторение дузпата беше отсъдена.

Пропуснатата дузпа сломи госите от Андалусия и 30 минути след началото на срещата те получиха втори гол. Иван Ракитич се разписа срещу бившия си тим след невероятно подаване на Артур. Бразилецът разкъса отбраната на "Севиля" и остави Ракитич сам срещу вратаря на гостуващия тим.

След почивката "Барселона" продължи да играе много по-добре и направи аванса си три гола в 53-ата минута. Луис Суарес навърза двама бранители отдясно и центрира ниско към Коутиньо, а бразилецът с летящ плонж се разписа.

Само 60 секунди по-късно резултатът стана 4:0. С поредица от трикови подавания и атрактивни изпълнения каталунците стигнаха до наказателното поле на "Севиля". Меси с лекота финтира трима бранители само с едно движение и подаде към Сержи Роберто, а десният бек вкара без проблем.

С четири гола преднина "Барселона" започна да играе много по-спокойно и допусна няколко инфарктни момента пред вратата си. В 67-ата минута "Севиля" използва това и върна един гол, който направи общия резултат в сблъсъка 4:3 за каталунците.

Гилерме Арана засече хубаво подаване на Банега и преодоля Силесен.

От този момент нататък "Барселона" не остави никакво съмнение в превъзходството си. Меси пропусна две отлични възможности да вкара гол. Аржентинецът два пъти беше спрян от вратаря Сориано, като при втората ситуация стражът имаше късмет топката да се отбие в коляното му.

Пет минути преди края Меси изведе и Сержи Роберто срещу вратаря, като той го преодоля, но прехвърли и вратата.

До края на срещата "Барселона" все пак вкара пети гол и успокои феновете си. След образцова контраатака Жорди Алба беше изведен отляво и намери Луис Суарес, а той се разписа.

В допълнителното време Меси най-накрая вкара и също ознаменува силния си мач. Аржентинецът завърши отлична контраатака, в която няколко пъти каталунците действаха с едно докосване в спиращи дъха комбинации.

Дневник