Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на Стайко Стайков. Повдигнато му е и ново обвинение – за данъчни престъпления за близо половин милион лева, съобщава прокуратурата.

Първоначалното обвинение на Стайков бе за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на акцизни стоки без бандерол, пране на пари и данъчни престъпления. Предстои съдът да насрочи час за заседанието по мярката за неотклонение.

На 28 януари издирваният от "Интерпол" Стайков беше настанен в "Пирогов", след като е потърсил помощ в болницата с обяснението, че е бил отвлечен и пребит. Същия ден той внесе чрез адвокат в специализираната прокуратура писмена молба, с която обявява, че е научил, че е издирван, едва същия ден и е готов да съдейства на разследването. На следващия ден той беше преместен в МВР болница, където имаше инцидент с охраната му.

Миню Стайков и още десет души бяха задържани в началото на септември 2017 при акция на спецпрокуратурата във "Винпром Карнобат", "СИС индустрийс" и "Топаз мел". Към момента са повдигнати обвинения на осем души, двама от които все още се издирват.

Преди малко повече от месец апелативният спецсъд наложи запори и възбрани на множество имоти, сметки и дружествени дялове на Миню Стайков. Той остава в ареста, въпреки че според защитата му в края на октомври е прекарал инсулт.

Дневник