Обжалване от страна на Обединените арабски емирства (ОАЕ) е довело до проверка на правата за участие на двама от футболистите на Катар в турнира за Купата на Азия. От азиатската конфедерация (AFC) посочват, че са получили жалба от домакините.

ОАЕ загуби тежко с 0:4 от Катар в полуфинала, съпътстван от сянката на дипломатическото напрежение между двете страни.

"Азиатската футболна конфедерация получи контестация от страна на футболната асоциация на ОАЕ заради правата за участие на двама от играчите на Катар. Предстои да бъде извършена проверка в съответствие с разпоредбите на AFC", се казва в съобщението на конфедерацията.

Според непотвърдена информация на "Дойче веле" играчите са Алмоез Али, който има осем гола до момента в надпреварата, и защитникът Басам ал Рави. Али е от судански произход, докато Ал Рави е роден в Ирак.

Според правилника на AFC наказанието за неправомерно използване на играч е служебна загуба и глоба, което означава, че има вероятност Катар да загуби мястото си във финала срещу Япония в петък.

Треньорът на Катар Феликс Санчес не е притеснен относно евентуални санкции. "Тук сме за още един ден, утре е денят на мача. Нашата концентрация е изцяло върху двубоя. Всичко друго, което няма отношение от чисто футболна гледна точка, не присъства в мислите ни в момента", заяви той.

Дневник