Американският актьор Дик Милър почина на 90 години, съобщи Би Би Си.

Кариерата му на екрана обхваща над шест десетилетия, през които се снима с малки роли в над 100 филмови заглавия, сред които "Терминатор", "Гремлините", "Вътрешен космос" и "Зоната на здрача: Филмът".

Първата му роля е в уестърна на Роджър Корман от 1955 г. Apache Woman. След това актьорът се снима и в "Пираня", "Мъжът с рентгеновите очи", "Дивите ангели", както и в малки роли в сериали като "Такси" и "Стар Трек".

Роден е в Бронкс в Ню Йорк на 25 декември 1928 г.. Служи в американската армия, след което посещава градски колеж на Ню Йорк и Колумбийския унивеситет.

Преди да се превърне в актьор, се пробва като писател и заедно с режисьора и продуцент Корман правят заедно над 20 филма. Снимал се е в над 175 филма и има над 2000 появи на малкия екран.

Макар през цялата си кариера никога да не се превръща в голяма холивудска звезда, доста знаменитости от света на киното отдават почит на актьора в социалните медии. Сред тях са актьорът от "Междузвездни войни" Марк Хамил и режисьорът Джо Карпентър.

Дневник