Костюмът на Батман ще си търси нов ползвател, след като актьорът Бен Афлек по своеобразен начин потвърди, че се оттегля от поредицата за Черния рицар, предаде Би Би Си.

Актьорът сам потвърди новината, след като препубликува линк към сайта "Дедлайн", в който се казва, че следващият филм за Батман във версия на режисьора Мат Рийвс ще излезе през 2021 г..

46-годишният актьор за първи път се снима във филма за комикс героя през 2016 г. в "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта". Първоначално новината, че той ще е новият Батман предизвика спор между феновете на актьора и тези на Батман след появата на хаштага #BetterBatmanThanBenAffleck.

След това за малко отново влезе в образа му по-късно същата година в "Отряд самоубийци", а година по-късно излезе и следващият филм с негово участие "Лигата на справедливостта".

Афлек трябваше да участва, но и да режисира отделен филм за Батман, но се оттегли от поста режисьор през 2017 г.. Тогава той обяви, че не може да се справи с двете задачи на нивото, което се изисква. След това продължи да отхвърля слуховете, че напуска образа, като споделяше, че се вълнува много от това да бъде Батман.

Миналата лято се появи информация, че Афлек прави нови опити да се лекува от алкохолна зависимост.

Новият филм за Батман, на който режисьорът Рийвс ще бъде едновременно сценарист и ррежисьор, се очаква да излезе на 25 юни 2021 г..

Преди това на голям екран трябва да се появят още филми с известни комикс герои като този за Жокера с Хоакин Финикс в главната роля, част от поредицата за Жената Чудо, както и отделен филмов проект за образа на Харли Куин с Марго Роби.

Който и да бъде следващият Батман, той ще влезе в историята като един от няколкото популярни актьори, изиграли ролята.

През 1943 г. Батман се появява за първи път на екран, изигран от Люис Уилсън. След него покойният вече Адам Уест се снима в добилия култов статут телевизионен сериал за комикс героя.

После в пещерата на Батман чрез киното влизат още Майкъл Кийтън, Вал Килмър, Джордж Клуни, Крисчън Бейл и Уил Арнет, като последният озвучава героя в "LEGO Филмът: Батман".

Дневник