Кирил Десподов описа като сбъдната мечта трансфера си в "Каляри". 22-годишният футболист, който подписа с тима от Сардиния за четири години и половина, беше представен официално. Десподов изрази намерение бързо да научи италиански език и да се наложи в състава.

"Да играя в Италия е сбъдната мечта за мен, защото след италианското първенство от дълго време. Знам, че "Каляри" е клуб с големи традиции, а феновете са много темпераментни. Когато ми предложиха да дойда тук веднага отговори да. Не съм мислил и за момент", каза Десподов.

Българинът добави, че е говорил с треньора Роландо Маран за вижданията на специалиста. Десподов изтъкна, че ще трябва да работи тактически, за да отговори на изискванията на Серия А.

"Обичам да играя в атака, изпълнявам добре свободни удари и имам скорост. Треньорът ми каза, че иска да ме ползва като нападател, но ни чака много работа. Тепърва треньорът ще прецени кога ще ме пусне, но аз съм готов да изляза на терена още в понеделник", добави футболист №1 на България за 2018 г.

Българският нападател ще играе с №32 в "Каляри", като обясни и защо го е избрал. "Преди години играех с този номер и мисля, че ще ми донесе късмет. Освен това феновете на моя бивш отбор ЦСКА знаят защо избирам 32", каза Десподов, правейки паралел към 32-ата титла, за която се борят червените.

В ролята на преводач при представянето на Десподов влезе президентът на клуба Паоло Джулини, който има ключова роля при осъществяването на трансфера.

"Моята майка е от България, но тя напуска родината си през 60-те години, като със своето семейство се нанася в Сардиния. Тя е от Ловеч, а Кирил играе за отбора от този град преди години. Надявам се това да е добър знак", каза президентът на клуба и пожела успехи на Десподов.

Дневник