Източникът ми не е подал грешна информация в представения запис. Няма съмнение, че записът е автентичен. Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Елена Йончева в ефира на Би Ти Ви по повод аферата, станал известен като аферата "Ало, Банов съм". Според записа министърът на културата Боил Банов се е опитал да спести големи суми за неустойки на фирмата-изпълнител на проекта за реконструкция на столичното Ларго.

"Прави се опит да се обсъжда личността на свидетеля. Свидетелят няма значение какъв е, единственото важно е истина ли е информацията, която се поднася. Ние сме провели много голяма работа с документи. Не може да ме е подвел, защото разполагаме с документи. В записа ние чуваме как г-н Банов говори, че трябва да се спре строителството по независими от строителя причини, за да не започне дело и да не бъдат взети тези 700 хил. лв.", каза Йончева.

В понеделник официално сигналът ще бъде внесен в ОЛАФ и специализираната прокуратура, съобщи още Елена Йончева. "Това, което говорят от Вежди Рашидов и Боил Банов, че Министерството на културата е започнало съдебен процес, става въпрос за друг период - това е след 20 януари 2016 г., след като изтича анексът на договора. Не е Министерството на културата инициатор на този съдебен процес срещу строителя. Говорим за фалшификация, става въпрос за истински разговор, това прокуратурата няма как да не докаже", каза още Йончева.

Дневник