Две победи и една загуба записаха три от отборите на БК „Шумен“ този уикенд. В зала „Младост“ домакински мачове от елитните групи на изток имаха момчетата до 14 години, юношите до 16 и до 19 години. Съперник и на трите формации бе „Тунджа“ Ямбол.

Първи на игрището в шуменската зала излязоха отборите на „Шумен“ и „Тунджа“ до 14 години. Домакините се поздравиха с убедителна победа след крайното 86:22. Срещата бе отложена от 9-ия кръг на първенството, а за отбора това бе четвърта победа.

Важен успех над отбора от Ямбол записа съставът на „Шумен“ при юношите до 19 години. Шуменци се наложиха със 70:63. Така „Шумен“ се изравни по точки с „Тунджа“ и „Берое“.   Тези три тима са фаворити за второто място в групата, което дава директна квота за финалите на първенството. След деветия кръг трите отбора имат по 6 победи и по 15 точки. Непобеден на първо място е отборът на „Черно море Тича“.

Последни двубоя си изиграха отборите на „Шумен“ и „Тунджа“ при юношите до 16 години. Срещата завърши при резултата 82:55 в полза на гостите от Ямбол. Двубоят не тръгна добре за шуменските момчета и след първата четвърт те изоставаха с 10 точки. През втората е третата част на мача шуменци наваксаха, но в последните десет минути отборът от Ямбол отново бе по-добър и спечели срещата. След десетте изиграни кръг шуменци са на пето място в групата.

ШУМ.БГ