Реал" (Мадрид) постигна рутинна домакинска победа с 3:0 срещу "Алавес" и се възползва от грешните стъпки на градския съперник "Атлетико" и лидера "Барселона" в 22-ия кръг на испанската Ла Лига.

Европейският и световен клубен шампион запита четвърти пореден успех и общо 13-и в първенството. Тимът на Сантяго Солари събра 42 точки се доближи на две точки от "Атлетико" и на осем от "Барселона".

В събота шампионите завършиха наравно с "Валенсия" (2:2), а по-рано днес "Атлетико" загуби гостуването си на "Бетис" с 0:1. Четвъртият "Севиля" също записа поражение - с 0:1 от "Селта", и вече изостава с шест точки от "Реал".

Гол на Карим Бензема през първото полувреме и две късния попадения на Винисиус и Мариано Диас осигуриха победа на белите срещу "Алавес".

"Реал" започна силно мача и след няколко пропуснати възможности натискът на белите даде резултат в 30-ата минута.


Левият бек Сергхио Регилон, който замени Марсело в стартовия състав, беше изведен вляво от Винисиус и центрира по земя към Бензема, който вкара отблизо на празна врата.

Пет минути по-късно Бензема и Гарет Бейл се озоваха сами срещу вратаря Фернандо Пачеко, но страничният съдия маркира много спорна засада на френския нападател.

В началото на втората част играчите на "Алавес", които не създадоха почти нищо интересно в атака преди почивката, погледнаха по-смело към вратата "Реал". Няколко пъти те успяха да създадат напрежение пред Тибо Куртоа, но не и да затруднят реално белгиеца.

В 80-ата минута домакините решиха мача с втори гол след скоростна контраатака. Винсиус пусна отличен диагонален пас от левия към десния за Марко Асенсио. Асенсио напредна и центрира към далечния край на наказателното поле, където Винисиус беше оставен непокрит и спокойно насочи топката по диагонала.

Попадението прекърши съпротивата на гостите и в оставащите минути "Реал" създаде поредица чисти положение. В 90-ата минута Алваро Ордиосола беше изведен на десния фланг и центрира към влезлия като резерва Диас, който плонжира и отбеляза с глава за 3:0.

Следващият мач на "Реал" е с големия съперник "Барселона". В сряда грандовете на испанския футбол се изправят един срещу друг в първи полуфинален мач от Купата на краля.

Дневник