Инспектори от Фискален контрол от НАП Варна запечатват за 10 дни дискотека в Шумен, съобщиха от пресцентъра на данъчната агенция, като не уточняват кое е заведението.

Проверка на ШУМ.БГ в сайта на НАП показа, че това е нощен клуб „Азаро“, намиращ се на ул. „Съединение“ 71 със собственик „Балинов 2013“ ЕООД.

До затваряне на заведението се стигнало, след като тайни клиенти от „Фискален контрол“ към ТД на НАП Варна посетили дискотеката в Шумен и открили нарушения на данъчното законодателство, чиято цел е да се укрият реалните обороти.

Още на входа на фискалните агенти не са  издадени касови бонове за такса вход, която е в размер на 8 лева на посетител. При извършената проверка варненските данъчни са установили и близо 200 лева разлика в наличните пари в касата и отразеното на касовия апарат.

На собственика на нощния  клуб са съставени 2 акта за административно нарушение и е издадена Заповед за налагане на принудителна административна мярка, като обектът ще бъде запечатан за срок от  10 дни.

От НАП уточняват, че инспекторите от „Фискален контрол“ извършват засилен контрол на търговците в Североизточна България.  Следи се за наличие на касови апарати, издаване на фискални бонове и реално отчитане на оборотите.

От НАП Варна напомнят на търговците, че освен налагането на глоби, когато се установят нарушения, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, инспекторите на НАП запечатват търговските обекти, допуснали нарушенията, за срок до 1 месец. Проверки за неиздаване на касови бележки варненските данъчни извършват и по сигнали на граждани, на които е отказано да им бъдат издадени такива при закупените от тях стоки и услуги. Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg 

ШУМ.БГ