Номинираният за "Грами" и пребиваващ в Атланта рапър 21 Savage бе арестуван от имиграционните служби в САЩ, според които той е осъден престъпник, който е пребивавал нелегално в страната, предаде "Ройтерс".

Рапърът, чието истинско име е Ша Яа Бин Ейбрахам-Джоузеф, е пристигнал в САЩ от Великобритания през 2005 г., но е просрочил позволения от визата му престой.

21 Savage, чиято страница във "Фейсбук" показва, че му предстоят няколко концерта, е бил задържан в Джорджия и федералните имиграционни съдилища ще трябва решат дали да го депортират.

През 2014 г. Ейбрахам-Джоузеф е бил обвинен в нарушение на закона за наркотици, а в неделя е бил арестуван като част от целева операция на местните власти.

Адвокатът на рапъра коментира пред "Варайъти", че Ейбрахам-Джоузеф е "модел на подражание", който е работил по програми за финансова грамотност в подкрепа на младежи в неравностойно положение.

Неговият защитник твърди, че работят в посока той да бъде освободен от задържане, докато съдействат на властите за изчистването на всякакви недоразумения.

Според изданието последното участие на рапъра е било в четвъртък в Атланта като част от подгряващата програма за финалите на Супербоул в града, а последният му албум със заглавие I Am > I Was е дебютирал на първо място в класацията за албуми "Билборд 200".

Дневник