"Ливърпул" не успя да запише победа във втори пореден мач във Висшата лига. Няколко дни след равенството с "Лестър" тимът на Юрген Клоп завърши 1:1 при гостуването си на "Уест хем".

И двата гола паднаха през първата част в рамките на шест минути. Садио Мане даде преднина на "Ливърпул" в 22-ата минута, а малко по-късно Майкъл Антонио се разписа за "чуковете".

"Ливърпул" продължава да е на върха с 62 точки, но вече разликата с шампиона "Манчестър сити" беше стопена до три. "Тотнъм" също е в битката за първото място, като изостава с пет точки от червените.

През първата част "Ливърпул" често разиграваше топката в съперниковата половина в търсене на пролуки, но играчите на Клоп се оказаха неподготвени при някои от бързите контраатаки на "Уест хем".

В рамките на няколко минути Чичарито имаше две добри положения за гол. В първата ситуация нападателят на "Уест хем" стреля близо до вратата, а вторият удар на мексиканеца беше спасен от Алисон Бекер.

В 20-ата минута вратарят на "чуковете" Лукаш Фабиански се намеси отлично след изстрел на Роберто Фирмино. Две минути по-късно полският страж беше безпомощен. Джеймс Милнър проби отдясно и подаде към Мане, който се възползва от подхлъзване на защитник и прати необезпокояван топката във вратата.

"Уест хем" се върна бързо в мача в 28-ата минута. Домакините разиграха заучено фаул и изнедаха противника, като Антонио беше изведен зад защитата и се разписа с диагонален удар по земя.

В края на първата част "чуковете" можеха да сътворят обрат, когато Деклан Райс стреля опасно с глава.

През второто полувреме "Уест хем" беше отборът, който имаше по-голям успех в търсенето на гола. В 73-ата минута Марк Нобъл се озова на стрелкова позиция, но ударът му мина на сантиметри над горната греда.

Дневник