47-годишен мъж от Шумен бил задържан в полицейския арест, след като ударил с ръка полицейски служител, пратен на адрес в града за решаване на спор за паркиран автомобил. Това съобщиха днес от ОД МВР в Шумен.

В 12:39 часа вчера чрез спешния телефон бил приет сигнал от гражданин, който съобщил, че между него и друг мъж възникнал скандал. Мъжът казал, че паркирал автомобила си на ул. “Цар Освободител“ в града и като се върнал видял, че бил затапен от друг автомобил. Помолил собственика да го премахне, за да излезе, но му било отказано. Тогава мъжът  потърсил съдействие от полицията, която изпратила на място патрулен екип.

И в тяхно присъствие 47-годишният шуменец с инициали Р.З. отказал да премести колата си, не изпълнил полицейско разпореждане, а освен това отправил обиди към полицейски служител, посегнал и го ударил в областта на главата, нанесъл удари с крака. Той бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършеното от него престъпление  за причинена телесна повреда на полицейски орган при изпълнение на служебните си задължения /чл. 131 ал. 2 от НК / е образувано досъдебно производство.

ШУМ.БГ