Поп певицата Лейди Гага, мексиканският режисьор Алфонсо Куарон и афроамериканският режисьор Спайк Лий бяха сред номинираните за "Оскар", които се събраха в Бевърли хилс за обяд и групова снимка три седмици преди церемонията по връчването на наградите.

Актьорите Глен Клоуз, Брадли Купър, Рами Малек и Ейми Адамс заедно с десетки продуценти, монтажисти, дизайнери на костюми, автори на документални филми и музиканти в общо 24-те категории бяха сред гостите на традиционното събиране, което академията организира малко преди раздаването на самите награди.

Джон Бейли, президент на Академията за филмово изкуство и наука, чиито членове гласуват победителите, отбеляза, че класът на 2019 г., както го нарича той, е отличителен със своето многообразие.

По думите му 91-вото издание отбелязва и година с най-много жени сред номинираните, макар далеч да не са равнопоставени на мъжете, за което има още какво да се направи. "Половото равенство е въпрос на индустрията, не само на академията", заяви Бейли пред гостите.

"Включване, многообразие, расово, етническо и полово равенство не са просто думи. Те стигат до същината на онова, което академията прави", допълни той.

По време на събитието все още не бе обявено дали церемонията на 24 февруари окончателно ще премине без водещ за втори път в цялата си 91-годишна история.

Продуцентите на церемонията по връчването поискаха евентуалните победители да се придържат към кратки речи, след като тази година академията ще съкрати телевизионното си излъчване с 30 минути и ще трябва да се събере в общо 3 часа.

Дневник