Левски" продължи слабото си представяне в контролите от подготвителния лагер в Кипър. В предпоследната си проверка сините завършиха 1:1 с литовския шампион "Судува".

И двата гола паднаха през втората част. Доминикас Бараускас даде преднина на "Судува" в 76-ата минута, а три по-късно Давиде Мариани изравни с красив удар от границата на наказателното поле.

До края на подготовката "Левски" ще изиграе още един приятелски мач. Сините ще срещнат сръбския "Чукарички" на 8 февруари.

В контролите си досега "Левски" записа две равенства и три загуби. Тимът на Георги Дерменджиев завърши наравно с "Уфа" (1:1) и допусна поражения от "Хенан" (0:1), "Висла" (Плоцк) (1:2) и "Урал" (1:2).


"Левски" и "Судува" изиграха скучен мач, като най-интересните моменти дойдоха в края на мача. През първата част най-добрата възможност се откри пред Давид Яблонски, който засече с глава центриране от корнер, но ударът му премина близо до вратата.

В 76-ата минута бранителите на "Левски" действаха неориентирано в наказателното си поле, като Бараускас беше най-съобразителен, за да даде преднина на "Судува".

Сините се върнаха бързо в мача. Три минути по-късно Мариани размени двойно подаване с Хали Тиам и отправи силен удар от дистанция, като топката влезе във вратата с помощта на горната греда. В добавеното време Паулиньо беше съборен в наказателното поле, но съдията прецени, че няма основание да отсъди дузпа.

Дневник