Французинът Гаел Монфис направи отличен дебют в тенис турнира в София. Бившият №6 в света имаше нужда от едва 60 минути, за да постигне убедителна победа с 6:3, 6:4 срещу финалиста от 2016 г. Виктор Троицки.

Монфис отново показа атрактивен тенис, като редуваше страхотни отигравания с непредизвикани грешки. Той обаче беше изключително стабилен и ефективен в решаващите моменти. Французинът реализира четири пробива от четири възможности и спаси двете, които се откриха пред съперника му.

Монфис заложи на максимален риск при началния си удар. Той направи девет аса и осем двойни грешки. Тактиката му обаче даде резултат и двукратният полуфиналист в турнирите от Големия шлем спечели 84% от точките след вкаран първи сервис и 60% след втори.

Във втория кръг 32-годишният французин ще се изправи срещу победителя от мача между Михаил Кукушкин от Казахстан и Ласло Джере от Сърбия.

Троицки, който се включи в основната схема с "уайлд кард", за пръв път отпада в първия кръг в София. След финала през 2016 г. сърбинът достигна до четвъртфиналите през 2017 и 2018 г., като беше спрян съответно от Григор Димитров и Стан Вавринка.

След като в понеделник всичките четири мача на централния корт в зала "Арена Армеец" предложиха много оспорвани трисетови битки, днес и петте двубоя приключиха в два сета.

Страхотен ден имаха германските тенисист. Квалификантите Даниел Брандс Яник Маден отстраниха Николоз Басилашвили и Адриан Манарино, а Ян-Ленард Щруф се справи със Стефано Траваля и си осигури мач със Стефанос Циципас.

В другата среща, която се игра на централния корт, първата ракета на България за купа "Дейвис" Димитър Кузманов загуби от холандеца Робин Хаасе.

Дневник