Носителят на Големия кристален глобус за 2016 г. Радослав Янков завърши седми във втория си старт от световното първенство по сноуборд в Парк Вали. След като в понеделник отпадна в квалификациите на паралелния гигантски слалом, 29-годишният българин стигна до четвъртфиналите на паралелния слалом.

Янков преодоля пресявките с девети резултат, като завърши двата манша за 1:21.22 мин. Световният шампион в дисциплината от 2015 г. Роланд Фишналер беше най-бърз с 1:18.68 мин., следван от швейцареца Дарио Кавизел (1:19.23 мин.) и руснака Дмитрий Логинов (1:19.76 мин.).

В осминафиналите Янков се победи словенеца Ян Кошир, който пропусна врата и не завърши. В най-оспорвания четвъртфинал 29-годишният българин отстъпи с 0.33 сек. срещу Фишналер.

Италианецът стигна до големия финал, където отстъпи срещу Логинов. 19-годишният руснак спечели втори златен медал в Парк Вали, след като триумфира и в паралелния гигантски слалом.

За Фишналер отличието е трето от световни първенства след златото в паралелния слалом през 2015 г. и среброто в паралелния гигантски слалом през 2013 г. Щефан Баумайстер завърши трети и спечели първия си медал от голям шампионат.

Дневник