Актрисата и носителка на "Оскар" Дженифър Лорънс се сгоди за приятеля си, арт дилъра Кук Марони, потвърди неин говорител пред щатските медии.

28-годишната звезда от поредицата "Игрите на глада" предизвика слухове за годеж, след като миналия уикенд бе забелязана да носи пръстен по време на среща с 34-годишния Марони в Ню Йорк, пише Би Би Си.

Все още няма потвърждение лично от тях, нито има обявена дата за сватба. Смята се, че двамата са се запознали миналата година покрай дългогодишната приятелка на Лорънс - Лаура Симпсън. Марони е собственик на нюйоркската галерия "Гладстоун".

Една от най-скъпоплатените актриси в света спечели "Оскар" през 2012 г. за участието си в "Наръчник на оптимиста".

Актрисата, която през 2018 г. участва в шпионския трилър "Червената лястовица", обяви неотдавна пред "Ентъртеймънт уикли", че възнамерява да се оттегли от актьорската работа за известно време и да се отдаде на политическа дейност, с която да се опита да накара младите да са малко повече политически ангажирани.

Лорънс бе една от първите големите актриси в Холивуд, които говориха публично за голямата разлика в заплащането на жените още през 2015 г. и заедно с Камерън Диас и Адел участва в марша на жените през 2018 г.

Дневник