Френският футболен клуб "Нант" е поискал от "Кардиф" да плати сумата по трансфера на Емилиано Сала, който беше на борда на изчезналия самолет над Ламанша, съобщи Би Би Си. Привличането на нападателя струваше 17 милиона евро, като сделката беше рекордна за тима от Висшата лига.

Според информацията ръководството на "Нант" е поставило ултиматум, че ще прибегне до съдебен процес, ако не получат сумата в рамките на десет дни.

Близък източник от "Кардиф" е заявил пред Би Би Си, че клубът ще уважи споразумението по трансфера, но няма да плати преди да бъдат изяснени "всички факти" покрай изчезването на Сала. От тима са допълнили, че са изненадани от искането на "Нант", защото то идва в момент, в който се правят опити да бъде намерено тялото на футболиста.

Самолетът Piper PA-46 Malibu изчезна от радарите на 21 януари около 20.30 ч. вечерта на около 20 км северно от остров Гърнзи в Ламанша. Сала пътуваше от Нант за Кардиф, където на следващия ден трябваше да участва в първа тренировка с новия си отбор.

Аржентинските медии разпространиха гласово съобщение, което Сала е изпратил в WhatsApp до близките си. В него той казва, че пътува за Кардиф в самолет, който "изглежда, ще се разпадне на части".

Последва мащабно търсене, но то приключи без успех. След набиране на частни средства търсенето беше подновено и бяха открити останки от изчезналия самолет. Издирването продължава с подводно търсене на тялото на Сала.

Дневник