Шампионът от младежките финали на АТП Стефанос Циципас заяви, че все още не е напълно възстановен след тежкия Australian Open. 20-годишният грък обаче се прицели в титлата от тенис турнира "София оупън".

Циципас се представи страхотно в Мелбърн, като спечели поредица от тежки мачове. Той стигна до полуфиналите, където беше спрян от носителя на 17 титли от Големия шлем Рафаел Надал. В четвъртък гръцкият талант ще се изправи срещу германеца Ян-Ленард Щруф в първия си мач след Australian Open.

"Честно казано, нямах много време за почивка. Направих дълга серия от мачове в Австралия. Имах четири-пет дни почивка, след което трябваше отново да започна тренировки. Все още не съм напълно възстановен, но знам, че моята воля и отдаденост ще ми помогнат да се представя добре тук", каза Циципас в зала "Арена Армеец".

Световният №12 ще играе за втори път в София. Преди две години, когато беше на 18, той отпадна в първия кръг на квалификациите. Сега обаче неговите амбиции са много по-високи.

"Дошъл съм, за да спечеля титлата. Не съм тук, за да играя втори кръг или четвъртфинал", каза още изгряващата звезда на мъжкия тенис.

Дневник