Валери Божинов вече не е част от "Ботев" (Враца), като обяви раздялата си с клуба в социалните мрежи. Нападателят няма да продължи договора си с новака в Първа лига, където заигра през септември.

Божинов записа 11 мача и седем гола за врачани в Първа лига, като договорът му беше до Нова година. Той започна зимна подготовка с тима, очаквайки развръзка около свой трансфер. Треньорът на "Ботев" Сашо Ангелов обяви, че ако не си намери друг отбор, Божинов ще остане във Враца.

"Искам да благодаря на моите съотборници от "Ботев" (Враца), на всички фенове за безрезервната подкрепа, на моя баща Сашо Ангелов и не на последно място на кмета на град Враца Калин Каменов! Изживях прекрасни мигове тук! Ще ви пазя в сърцето си", написа Божинов в "Инстаграм".

Очаква се нападателят да подпише с "Левски", след като е провел разговори с изпълнителния директор Павел Колев. Божинов трябва да замине за Кипър в четвъртък и да се присъедини към сините.

В  кариерата си Божинов игра на стадион "Георги Аспарухов" през 2014 г. В 20 мача той записа осем гола за сините.

"Ботев" беше 15-ият клуб в кариерата на Божинов след "Лече", "Фиорентина", "Ювентус", "Манчестър сити", "Парма", "Спортинг" (Лисабон), "Верона", "Виченца", "Левски", "Тернана", "Партизан", "Мейджу хака", "Лозана" и "Риека".

През зимата "Левски" вече се подсили с капитана на "Берое" Мартин Райнов, който подписа договор за година и половина. В края на 2018 г. към сините се присъедини и вратарят Николай Михайлов.

На "Герена" поемат нов курс, като залагат на повече български футболисти.

Дневник